Rob Winkens spreekt op internationale conferentie over arbeidsomstandigheden in het verpleeghuis

17 December 2020

HBO Verpleegkundige geriatrie gerontologie Rob Winkens, werkzaam bij Cicero Zorggroep, nam op vrijdag 11 december deel aan een internationale online vakconferentie voor professionals uit de ouderenzorg. Het thema van de dag: Arbeidsomstandigheden in het verpleeghuis. Rob sprak onder andere over hoe de Professionele Advies Raad (PAR) zich inzet om de werkomstandigheden voor beroepsprofessionals te verbeteren en over de veranderende ouderenzorg, die in de toekomst steeds meer specialisme en differentiatie van haar medewerkers zal vragen. 

De dag werd georganiseerd door een vereniging van zes grote Duitse welzijnsorganisaties. Door sprekers uit verschillende Europese landen aan bod te laten komen, wil de organisatie vooral laten zien wat we van de collega’s uit ander landen kunnen leren. Rob vertegenwoordigde hierbij het Nederlands perspectief. Ook collega’s uit Oostenrijk & Hongarije kwamen in het programma aan het woord. 

Rob sprak onder andere over hoe de Professionele Advies Raad (PAR) zich inzet om de werkomstandigheden voor beroepsprofessionals te verbeteren. Als voorzitter van de PAR binnen Cicero Zorggroep vertegenwoordigt hij de stem van verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaren tegenover de raad van bestuur & het managementteam. 

Tijdens de conferentie sprak Rob over de veranderende ouderenzorg, die in de toekomst steeds meer specialisme en differentiatie van haar medewerkers zal vragen. “Een dreigend tekort aan de juiste professionals, onder andere ook door de vergrijzing van de bevolking, zorgt voor uitdagingen. Technologische ontwikkelingen en meer medezeggenschap van verzorgenden en verpleegkundigen kunnen worden ingezet om samen een toekomstbestendige zorg op te zetten. Nederland wordt in dat kader als een koploper en gidsland gezien”, aldus Rob.