Nieuwsbrief 7

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 7 Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg

  
 
 
 

Jose Grouls ontvangt Ludo Scheres Award

Op 16 april 2015 ontving Jose Grouls de Ludo Scheres Award als blijk van waardering voor haar werk als wijkverpleegkundige, zorgtrajectbegeleider en casemanager dementie. Ze werd onder andere geprezen om haar bevlogenheid en voorbeeldfunctie.

lees meer

Aan het woord: Eerste honderd dagen van nieuwe onderzoekers in de praktijk

Twee onderzoekers Jolanda van Haastregt en Rixt Zijlstra van Universiteit Maastricht vertellen over hun werk in het onderwijs en het onderzoek en over het feit dat ze sinds kort allebei een dag in de week in de praktijk gedetacheerd zijn naar de zorgorganisaties Vivantes en Mosae Zorggroep.

lees meer

Werkplaats Ouderenzorg feliciteert Frans Timmermans met eredoctoraat

Op 16 januari 2015 heeft de Universiteit Maastricht een eredoctoraat uitgereikt aan Frans Timmermans voor de uitzonderlijke bijdragen die hij, direct of indirect, heeft geleverd aan academisch onderwijs en onderzoek.

lees meer

Schols en Hamers gastsprekers in USA

Prof. dr. Jos Schols en Prof. dr. Jan Hamers hebben tijdens het jaarlijkse congres van de American Medical Directors Association een presentatie verzorgd over de Nederlandse ouderenzorg en de veranderingen die hier momenteel plaatsvinden en over de Academische Werkplaats Zuid-Limburg.

lees meer

Innovatiekracht Limburgse ouderenzorg gebundeld: 253 innovaties beschikbaar via website Academische Werkplaats

Veel Limburgse verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties (VVT) zijn innovatief bezig om de kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen, maar ze weten te weinig van elkaars activiteiten af. Hierdoor worden projecten soms tegelijkertijd op verschillende plekken ontwikkeld.

lees meer

Succesvolle wetenschapsdag Ouderenzorg

Op 14 januari 2015 werd in Amsterdam vanuit Samenwerkende Academische Netwerken Ouderenzorg (SANO) een nationale wetenschapsdag georganiseerd. Zo'n 100 deelnemers van de vijf academische netwerken van het Radboudumc, LUMC, UMCG, Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg en VUmc kwamen naar het symposium.

lees meer