Nieuwsbrief 27 | sept/okt 2019

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 27 Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg | sept/okt 2019

  
 
 
 

Inhoudsopgave

  • Symposium AWO-ZL 29 november 2019
  • "LPZ: meer dan alleen data verzamelen"
  • Technologie heeft de toekomst
  • Duurzaam en systematisch leren en verbeteren
  • Linking pin bij Envida: Irma Everink
  • Canadese uitwisseling
  • Even voorstellen...
  • Zorg ontwikkelen doen we samen

Symposium AWO-ZL 29 november 2019

Voor het jaarlijkse symposium voor medewerkers van de partners binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg (AWO-ZL) zijn we dit keer te gast bij Zuyd Hogeschool in Heerlen. Centraal staan de dilemma's in het dagelijks leven die mantelzorgers en zorgverleners ervaren in de zorg voor mensen met dementie.

Lees meer

"LPZ: meer dan alleen data verzamelen"

De Landelijke Prevalentiemeting Zorgkwaliteit (LPZ) is een jaarlijks terugkerende onafhankelijke meting van zorgkwaliteit in de Nederlandse gezondheidszorg. Sinds 1998 is jaarlijks het voorkomen van decubitus bij een groot aantal instellingen gemeten. De LPZ blijft constant in ontwikkeling. Op 12 september vond er een workshop plaats "LPZ: meer dan alleen data verzamelen"

Lees meer

Technologie heeft de toekomst

Wat betekent de inzet van technologie voor de zorgorganisaties en hoe kunnen wij zorgen dat technologie ook werkelijk 'landt' op de werkvloer en resultaten oplevert? Dit is een van de thema's waar de AWO-ZL aandacht aan besteedt, zowel vanuit de Kerngroep Zorgtechnologie als het onderwijs. In deze nieuwsbrief lichten we de nieuwste ontwikkelingen toe. 

Lees meer

Duurzaam en systematisch leren en verbeteren

In de praktijk denkt men bij 'leren' nog vaak aan een klassieke opleiding en bijscholing. Echter, deze traditionele benadering van bijblijven in je vak remt de ontwikkeling van organisaties en professionals in de zorg. Van 'werken en leren' naar 'werken is leren', dat is de beweging die we in de huidige zorgpraktijk moeten gaan maken.

Lees meer

Linking pin bij Envida: Irma Everink

Vanaf 1 oktober is Irma Everink, postdoctoraal onderzoeker binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg en projectleider LPZ, gestart als linking pin bij Envida. Wat beweegt Irma nou om dit werk te doen? We stelden haar een paar vragen.

Lees meer

Canadese uitwisseling

Brittany DeGraves, bachelor Nursing Honours Student van de Universiteit van Alberta in Canada, heeft afgelopen zomer gewerkt voor de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg als International Scholar met funding van Mitacs Globalink.

Lees meer

Even voorstellen...

De Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat is een goed teken natuurlijk. Om het netwerk dat is opgebouwd te versterken, uit te bouwen en te ondersteunen is vanaf oktober een netwerkcoordinator in dienst. De netwerkcoordinator houdt zich onder andere bezig met wetenschapscommunicatie en kennisimplementatie. Graag stelt zij zich even voor. 

Lees meer

Zorg ontwikkelen doen we samen

"Een wetenschapper? Dat is iemand met veel krulletjes..."

"Iemand die achter een bureau zit en dingen bedenkt."

Onze zorgverleners zijn veel meer betrokken bij wetenschappelijk onderzoek binnen de ouderenzorg dan ze zelf denken. Zorg ontwikkelen doen we namelijk samen!!

Lees meer