Nieuwsbrief 25 | mei/juni 2019

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 25 Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg | mei/juni 2019

  
 
 
 

Inhoudsopgave

  • VISTA College toegetreden tot de AWO-ZL
  • ZonMw en Ministerie van VWS brengen bezoek aan AWO-ZL
  • Investeren in toekomstige medewerkers
  • In plaats te vragen naar 'wat gaat hier niet goed?', stel je de vraag 'wat kan hier beter?'
  • Elkaar inspireren om de ouderenzorg vorm te geven
  • Kwaliteitsmetingen: LPZ slaat aan in Brazilie

VISTA College toegetreden tot de AWO-ZL

We zijn zeer verheugd dat VISTA College (ROC Leeuwenborgh + Arcus College) als 2e MBO naast Gilde Opleidingen tot de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg is toegetreden.

Lees meer...

ZonMw en Ministerie van VWS brengen bezoek aan AWO-ZL

In het kader van de structurele financiering vanuit VWS hebben ZonMw en VWS aan alle 6 academische netwerken ouderenzorg een werkbezoek gebracht. Op 2 mei kwamen Anno Pomp (VWS), Martijn da Costa en Rosalie Hendriks (ZonMw) langs bij de AWO-ZL. Het doel van dit bezoek was inzicht te krijgen in onze activiteiten en werkwijze. 

Lees meer...

Investeren in toekomstige medewerkers

Onderwijs en praktijk nog beter op elkaar aan te laten sluiten. Dat is het doel van het hybride leertraject dat het Gilde Zorgcollege en Proteion woensdag 24 april samen zijn gestart. De Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg gaat het traject monitoren om te onderzoeken of deze manier het leerrendement verhoogt.

Lees meer...

In plaats te vragen naar 'wat gaat hier niet goed?', stel je de vraag 'wat kan hier beter?'

Kwaliteitsmetingen, je kent het misschien wel. De lange vragenlijsten die je moet invullen met cijfers van 0-10 of de vraag 'hoe groot is de kans dat u ons aanbeveelt bij...?'. Maar deze vragen brengen ons niet altijd bij de kern waarom bepaalde cijfers gegeven worden en welke ervaringen hebben geleid tot de mening die gevormd is. Daarom is het van groot belang een andere aanvullende manier te ontwikkelen om de kwaliteit te meten: narratief meten, oftewel het meten in de vorm van verhalen. 

Lees meer...

Elkaar inspireren om de ouderenzorg vorm te geven

Zes onderzoekers en zorgverleners vanuit DZNE (Deutsches Zentrum fur Neurodegenerative Erkrankungen; German Center for Neurodegenerative Diseases), van de Witten/Herdecke universiteit brachten een bezoek aan de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg. Zij zijn geinteresseerd om het model van de AWO-ZL over te nemen in Duitsland, waar zij een samenwerking hebben met twee regionale partners.

Lees meer...

Kwaliteitsmetingen: LPZ slaat aan in Brazilie

Wij zijn er al op ingesteld in ons kikkerlandje dat het aantal ouderen in onze samenleving de komende jaren toeneemt. Om hierop in te spelen is de ouderenzorg een hot item en wordt er flink geinvesteerd door onze overheid om de langdurige zorg vorm te geven. Niet in elk land is dit vanzelfsprekend, zoals in Brazilie.

Lees meer...