Extra nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Extra nieuwsbericht | Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg

  
 
 
 

Inhoud

  • Hilde Verbeek benoemd tot lid van De Jonge Akademie

Hilde Verbeek benoemd tot lid van De Jonge Akademie

Dr. Hilde Verbeek, universitair hoofddocent en vice-voorzitter van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid- Limburg, is benoemd tot lid van De Jonge Akademie. Zij is met deze benoeming de 6e vanuit de Universiteit Maastricht die lid mag worden en de eerste vanuit de faculteit Health, Medicine and Life Sciences.

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform (binnen de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap, wetenschapsbeleid en wetenschapscommunicatie.

Verbeek doet onderzoek naar de zorgomgeving voor kwetsbare ouderen, in het bijzonder verpleeghuiszorg. Hierin bestudeert zij innovatieve concepten en wat de impact van de omgeving is op kwaliteit van leven en functioneren van ouderen. Tevens is zij voor de Universiteit Maastricht projectleider in een grootschalig Europees Horizon 2020 project dat transities in de ouderenzorg optimaliseert. "Ik ben zeer verheugd en voel me enorm vereerd met deze erkenning voor mijn onderzoek", aldus Verbeek.

Ieder jaar worden 10 nieuwe leden geselecteerd. Een benoeming is voor 5 jaar. 

LEES HIER VERDER OVER WAT HILDE WIL GAAN DOEN BINNEN DE JONGE AKADEMIE