Extra bericht AWO-ZL

Nieuwsbrief

 Extra bericht AWO-ZL | MELD JE AAN ALS HULPKRACHT OUDERENZORG

  
 
 
 

 

We leven in een hele vreemde tijd. Ongelofelijk hoe COVID-19 de hele samenleving in de greep heeft.

Voor de medewerkers in de ouderenzorg is het nu alle zeilen bij zetten om te zorgen voor de meest kwetsbare bevolkingsgroep. Daarom willen wij graag hen, medewerkers van de thuiszorg en in verpleeghuizen, een hart onder de riem steken met onderstaande oproep. We krijgen al veel positieve reacties, maar er zijn ook veel mensen nodig. Verspreid de oproep daarom svp binnen je netwerk in Zuid-Limburg.

Samen voor elkaar en samen staan we sterk!

Prof. dr. Jan Hamers Voorzitter Academische Werkplaats Zuid-Limburg

Oproep voor hulpkrachten in de ouderenzorg

Wij zoeken mensen die in geval van nood willen meehelpen in de zorg voor ouderen in Zuid-Limburg.

Door het Coronavirus (COVID-19) is de druk op de ouderenzorg in thuiszorg en verpleeghuizen heel groot. Daardoor kan het zijn dat er straks meer medewerkers nodig zijn dan er nu werkzaam zijn in de zorg. Daarom zetten wij nu vanuit de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg alvast een pool op voor vrijwillige hulpkrachten in de ouderenzorg.

Wie zoeken we?

Wij zoeken verschillende soorten hulpkrachten. Bijvoorbeeld mensen die zelf zorg kunnen verlenen omdat ze ooit in de zorg hebben gewerkt. Maar ook mensen die professionele zorgverleners kunnen ondersteunen in hun werk. En mensen die kunnen helpen bij activiteiten die bijdragen aan het welzijn van ouderen.

Heb jij een sterke affiniteit met de zorg, heb je in de zorg gewerkt, of volg je op dit moment een opleiding in de zorg of welzijn, paramedisch beroep, gezondheidswetenschappen of geneeskunde? Meld je dan nu aan voor de pool!

Hoe gaat het in zijn werk?

Als je je aanmeldt voor de pool, vragen we wat informatie zodat zorgorganisaties kunnen kijken voor welk soort activiteiten je inzetbaar bent. Je kunt ook aangeven voor hoeveel uren je beschikbaar bent. Op het moment dat het voor de zorg noodzakelijk is, neemt een van onze zorgorganisaties (MeanderGroep, Sevagram, Envida, Cicero, Zuyderland, Mosae of Vivantes) contact met je op en bepaalt dan samen met jou wanneer, hoe en waar je ingezet wordt. Het spreekt voor zich dat je niet ziek mag zijn als je gaat helpen.

Van wie komt het initiatief voor deze pool?

Het opzetten van de pool is een idee en gezamenlijk initiatief van alle partners van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg. Dit zijn:

Zorgorganisaties MeanderGroep Zuid Limburg, Sevagram, Envida, Cicero, Zuyderland, Mosae & Vivantes

Kennisinstellingen Vista college, Gilde Zorgcollege, Zuyd Hogeschool & Universiteit Maastricht.

Meld jij je ook aan? Samen staan we sterk! Graag ook verspreiden binnen je eigen netwerk

KLIK HIER OM AAN TE MELDEN