Je HBO-V opleiding afronden in de ouderenzorg?

31 May 2018

De zorgorganisatie betaalt je opleidingskosten. Je ontvangt elke maand een leerlingsalaris. En bij succesvol afronden van de opleiding krijg je meteen een vast contract met een uitdagend takenpakket!

Je bent per september 2018 van harte welkom bij:

 • Cicero Zorggroep
 • Envida
 • MeanderGroep
 • Mosae zorggroep
 • Sevagram
 • Vivantes
 • Zuyderland Care 


Voor wie?

Studenten van Zuyd Hogeschool die nu leerjaar 2 volgen van de HBO-V voltijd reguliere (4 jarige) opleiding, en studenten die momenteel leerjaar 1 van de V-HBO-V (verkorte 3 jarige) voltijd opleiding volgen.

Waarom?

De ouderenzorg staat te springen om zorgtalent! Ons werkveld biedt een brede uitdaging voor elke HBO-V student. Het gaat om inzicht ín en het afstemmen ván zorg, wonen en welzijn voor de cliënt. En om innoveren, ondernemerschap en samenwerken met mantelzorgers, artsen, en andere disciplines.

Als verpleegkundige werken in de ouderenzorg is werken in een dynamische omgeving, die op dit moment volop in ontwikkeling is. Binnen de ouderenzorg neemt de vraag naar hoogwaardige zorg de laatste jaren enorm toe. Je levert een bijdrage aan de te leveren zorg in allerlei settings voor verschillende doelgroepen! En je denkt bijvoorbeeld mee over de inzet van zorgtechnologie, persoonsgerichte zorg en eigen regie van de cliënt. Dit doe je mede in boeiende projecten, onder begeleiding van docenten van Zuyd Hogeschool en Universiteit Maastricht.

Wat hebben wij jou te bieden?

Na succesvolle afronding van je huidige leerjaar bieden wij jou graag een duale HBO-V opleidingsplaats aan voor het resterende deel van je opleiding. Je bent in die periode in dienst bij de organisatie van jouw keuze als leerling HBO-V. Wij betalen de kosten van jouw opleiding (collegegeld, boeken en andere directe opleidingskosten) en je ontvangt een mooi leerlingsalaris.

Je volgt een uitdagend en innovatief lesprogramma met goede begeleiding en bijdragen van experts uit het zorgveld en onderzoek. Dit is mogelijk omdat alle betrokken organisaties zijn verenigd in het netwerk van de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg.  

Na het afronden van je opleiding garanderen we je een vast contract met een interessant en gevarieerd takenpakket.

Hoe ziet de switch naar een duale opleiding er dan precies uit?

Als je bij ons je opleiding komt afronden, start je het komende schooljaar (september 2018) met een leerperiode van 20 weken (module 9 in het HBO-V curriculum). Die bestaat voor 12 weken uit stage. Als de samenwerking van beide kanten goed bevalt gaat de leer-/arbeidsovereenkomst na deze 20 weken in. Gedurende de resterende anderhalf jaar van je opleiding kom je dus in dienst bij de organisatie van je voorkeur. Je krijgt dan een contract van 32 of 36 uur per week volgens de geldende cao, waarin de lesdag is verdisconteerd. 

Spreekt dit opleidingstraject je aan? 

Solliciteer dan vóór 25 juni bij één of enkele van de deelnemende zorgorganisaties:

 • Cicero Zorggroep
       www.werkenbijcicero.nl 
 • Envida
  www.werkenbijenvida.nl/vacatures/104924-opleiding-hbo-v-duaal
 • MeanderGroep
  www.meandergroep.com/meander-werk/hbo-v-duaal
 • Mosae zorggroep
  www.mosaezorggroep.nl/home
 • Sevagram
  www.werkenbijsevagram.nl
 • Vivantes
  www.vivantes.nl/werken-en-leren/vacatures
 • Zuyderland Care
  www.werkenbijzuyderland.nl


Mogelijk staat de vacature op dit moment nog niet op de betreffende website. Dan volgt deze binnen enkele dagen.

Het is dus mogelijk om je interesse bij meerdere organisaties kenbaar te maken. Wil je vooraf meer informatie, of voordat je solliciteert kennismaken met een of meerdere organisaties? Stuur dan een mail naar Bernike Talane, email b.talane@maastrichtuniversity.nl, om te vernemen met wie je contact kunt opnemen.

Binnen Zuyd Hogeschool kun je contact opnemen met René Claassen (rene.claassen@zuyd.nl) of Erik van Rossum (erik.vanrossum@zuyd.nl).