Deel jouw verhaal over de zorg voor mensen met dementie tijdens de coronacrisis

15 May 2020

De projectmedewerkers van DEDICATED werken aan een verhalenbundel over de zorg voor mensen met dementie tijdens de coronacrisis. Sascha Bolt vertelt: “We doen een oproep aan zorgmedewerkers om hun verhalen over de zorg voor mensen met dementie tijdens de coronacrisis in te sturen. We willen graag horen en leren voor welke uitdagingen zorgmedewerkers in deze periode staan. Daarnaast is verhalen delen met anderen ook een manier om je emotie een plek te geven en om te verwerken. De verhalen willen we graag bundelen tot een boekje.”

Wil jij ook jouw verhaal delen, en bijdragen aan de verhalenbundel? Dat kan schriftelijk of telefonisch via Sascha Bolt s.bolt@maastrichtuniversity.nl Indien gewenst kun je jouw verhaal ook anoniem laten opnemen.

Het Transmuraal Team Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek en Oostelijk Zuid Limburg nam het initiatief om in nauwe samenwerking met hun partners een toolkit ‘Palliatieve Zorg Covid-19 patiënten thuis’ te ontwikkelen. De coördinatie was in handen van Els Knapen (Coördinator Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke Mijnstreek) en Inge Jochem (Ketenregisseur Gewenste Zorg in de Laatste Levensfase Westelijke Mijnstreek), respectievelijk bestuurslid en projectpartner binnen DEDICATED. Inmiddels is de toolkit geadopteerd door het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en internationaal gepubliceerd. Dr. Judith Meijers en drs. Sascha Bolt werken aanvullend aan een wetenschappelijk overzichtsartikel. “In deze review willen we aanbevelingen geven voor verpleegkundigen en verzorgenden. In het bijzonder beschrijven we hoe deze in de covid-19 periode aandacht kunnen geven aan palliatieve zorg bij mensen met dementie thuis en in het verpleeghuis, volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten. Deze aanbevelingen worden toegevoegd aan de Toolkit”, aldus dr. Judith Meijers. 

Wilt u de huidige toolkit ontvangen? Mail dan naar ingejochem@mcc-omnes.nl