Canadese uitwisseling

11 October 2019

Brittany DeGraves, bachelor Nursing Honours Student van de Universiteit van Alberta in Canada, heeft afgelopen zomer gewerkt voor de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg als International Scholar met funding van Mitacs Globalink.

DeGraves: “Tijdens deze zomer in Maastricht werkte ik samen met dr. Hilde Verbeek (vice-voorzitter AWO-ZL) en dr. Judith Meijers (linking pin en onderzoeker AWO-ZL) aan twee projecten. De eerste was een scoping review (literatuuroverzicht) van de palliatieve zorg die wordt geboden in internationale kleinschalige voorzieningen voor personen met dementie, zoals zorgboerderijen. Daarnaast een semi-gestructureerde interviewstudie gericht op de palliatieve zorg verleend op zorgboerderijen in Nederland. Deze projecten boden me de prachtige gelegenheid om vijf zorgboerderijen in verschillende delen van Nederland te bezoeken. Tijdens deze bezoeken heb ik managers en zorgverleners geïnterviewd om een beeld te krijgen van hun visie op de palliatieve zorg die zij bieden. De gegevens die we uit dit onderzoek hebben gehaald, maken het mogelijk om deze voorzieningen te vergelijken met traditionele verpleeghuizen in Canada.

Wonen en werken in Maastricht heeft mij de unieke gelegenheid geboden om vele geweldige collega's te ontmoeten en naar meerdere delen van Nederland en de buurlanden te reizen. Ik ben ongelooflijk dankbaar voor deze mogelijkheid en kijk ernaar uit om in de toekomst met het AWO-ZL team verder te werken!”

Als je meer wilt weten over het onderzoek in Maastricht, stuur Brittany een e-mail via degraves@ualberta.ca

op de foto links: Brittany DeGraves en rechts: Judith Meijers